تحقیق تاثیر جنگ بر معاهدات بین المللی از دیدگاه حقوق بین الملل و اسلام

تحقیق تاثیر جنگ بر معاهدات بین المللی از دیدگاه حقوق بین الملل و اسلام تحقیق تاثیر جنگ بر معاهدات بین المللی از دیدگاه حقوق بین الملل و اسلام

دسته : فقه و حقوق اسلامی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 58 KB

تعداد صفحات : 43

بازدیدها : 755

برچسبها : حقوق بین الملل معاهدات بین المللی

مبلغ : 1000 تومان

خرید این فایل

دانلود کار تحقیقی تاثیر جنگ بر معاهدات بین المللی از دیدگاه حقوق بین الملل و اسلام با تاکید بر جنگ عراق علیه ایران و معاهده 1975 الجزایر

تحقیق حاضر در 43 صفحه ی ورد و قابل ویرایش با عنوان تاثیر جنگ بر معاهدات بین المللی از دیدگاه حقوق بین الملل و اسلام تهیه گردیده است از جمله مطالب موجود در این فایل می توان به مقدمه، تعریف جنگ از دیدگاه حقوقی ، بررسی حقوق جنگ از دیدگاه اسلام و حقوق بین الملل، تاًثیر جنگ بر روابط بین کشورها ، اصل وفای به عهد درمعاهدات بین المللی از دیدگاه اسلام، ربوس یا تغییر بنیادین اوضاع و احوال از دیدگاه اسلام ، موارد استناد به اصل ربوس از سوی دولت ایران ، بررسی وضعیت معاهده 1975 الجزایر، بررسی وتجزیه و تحلیل عهدنامه1975 الجزایر و غیره ... اشاره کرد. در زیر به بخشهایی از متن این تحقیق اشاره می شود.

بخشهایی مختلف از متن تحقیق دانلودی

مقدمه :

به رغم عزم ملل متحد به محفوظ داشتن جهان از بلایای جنگ و مصایب آن که به بیان در نمی گنجد . جنگ همچون همیشه تاریخ ، واقعیت دردناک زندگی بشردر نیمه دوم سده قرن بیستم باقی ماند. تاکنون بیش از یکصد جنگ چه آنهایی که جنبه بین المللی داشته اند و چه جنگ های داخلی روی داده است که غیر از تلفات مادی و نابودی میلیونها انسان ، اساس آن صلح و پیشرفت را از بیخ وبن برکنده است .جنگ و توسل به زور که در دوران گذشته و به لحاظ حقوق بین الملل کلاسیک، اصل حاکم بر روابط میان کشورها بوده ، امروزه همچون عامل مخرب روابط بین الملل و در نتیجه ناقض مقررات حقوق بین الملل شناخته شده است .

البته حقوق بین الملل علی رغم پذیرش اصل ممنوعیت توسل به زور و تحریم جنگ در مواردی مبادرت به جنگ را مشروع و قانونی دانسته است. در مورد جنگ دو نظریه افراطی وجود دارد : عده ای جنگ را مطلقاً محکوم می کنند و عده ای دیگر بدون هیچ گونه قید و شرطی از آن تجلیل به عمل می آورند . البته نظریه بینابینی نیز مطرح است که به موجب آن ، جنگ در برخی حالات مضر، لیکن لازم است . عقاید دانشمندان حقوق بین الملل منعکس کننده این گوناگونی است :

الف). از دید برخی از دانشمندان (مخصوصاً دانشمندان مکتب ناسیونال سوسیالیست) جنگ یک پدیده ما فوق حقوق است .

ب). از نظر بسیاری از دانشمندان مکتب حقوق موضوعه ، جنگ نسبت به حقوق یک پدیده بیگانه است . ج). بالاخره دکترین حاکم پس از انعقاد پیمان بریان گلوک این است که جنگ پدیده ای مخالف حقوق است که خصیصه اساسی آن این است که نه ما فوق و نه ماوراء حقوق ، بلکه کاملاً ضد حقوق است. علی رغم نظریات ضد و نقیض مطروحه ، امروزه جنگ به عنوان یک واقعیت ، دارای مفهوم حقوقی است .

در منشور ملل متحد هم که در (ماده 2 بند 4) اعضاء متعهد گردیده اند که ((در روابط بین المللی خود از تهدید به زور یا استعمال آن علیه تمامیت ارضی یا استقلال سیاسی هر کشوری یا از هر روش دیگری که با مقاصد ملل متحد مباینت داشته باشد)) خودداری کنند . در منشور به جای جنگ یا توسل به جنگ از عبارت ((تهدید به زور یا استعمال آن)) استفاده گردیده شده است .

...

بررسی حقوق جنگ از دیدگاه اسلام و حقوق بین الملل

اسلام به عنوان یک دین کامل و جامع ، همان گونه که برای سایر امور برنامه دارد برای جنگ و دفاع هم مقررات و برنامه خاصی دارد ودر قرآن و سنت و فقه تاریخ اسلام به صورت مفصل درباره آن بحث شده است . اسلام توسل به زور وتجاوز را مردود می داند ولی دفاع وجهاد آزادیبخش را با شرایطی واجب و لازم می شمرد؛ سیره عملی رسول خدا (ص) وامامان معصوم بیانگر وجوب آن است جنگهای مجاز اسلامی عبارتند از جهاد دفاعی با غیرمسلمانان، جهاد دفاعی با یاغیان مسلمان وجهاد آزادیبخش و یا جهاد ابتدایی . اکثریت قریب به اتفاق جنگهای زمان پیامبر اکرم (ص) و حضرت علی (ع) وامام حسن وامام حسین جنبه دفاعی داشته اند . اسلام برای جهاد و مجاهدات ارزش و اعتبار زیادی قایل شده است و حتی در قرآن، آیاتی در این باب پرداخته شده است . هدف از جهاد اسلامی، دفع تجاوز و یا پیشگیری از آن و یا برداشتن موانع از سر راه پیشرفت اسلام است و کشور گشایی و غارت و چپاولگری وتجاوزو ستمگری درآن راه ندارد. زیرا اگر چنین باشد اسلام به عنوان دین خشونت و جنگ معرفی می گردد . و در واقع اسلام دین سلم و آشتی و صلح است و در آن خشونت راه ندارد .

جهاد دفاعی اصولاً منوط به اذن کسی نیست و تمام مسلمانان اعم از زن و مرد و پیر و جوان و حتی بیمارانی که توان حمل سلاح یا کمک به سایر رزمندگان را داشته باشند موظف به شرکت در آن هستند و در عرصه بین المللی هم مشروع می باشد . در جهاد دفاعی با متجاوزان داخلی که بر علیه امام عادل قیام مسلحانه نموده اند ، اذن امام یا نایب و نماینده آن لازم است.

...

نتیجه گیری تاثیر جنگ بر معاهدات بین الملل

جنگ پدیده ای طبیعی در عالم طبیعت می باشد، در طول تاریخ جنگ های متعددی به وقوع پیوسته است که منجر به آثار زیان باری در روابط بین کشورها شده است . یکی از این آثار زیان بار جنگ های به وقوع پیوسته ، بر روی معاهدات منعقده فی مابین کشورهای در گیر درجنگ می باشد. در حقوق بین الملل ،جنگ پدیده ای مزموم شناخته شده است.حقوق بین الملل در هیچ شرایطی جنگ را مشروعتلقی نمی کند ، بلکه تنها در دفاع مشروع که در ماده 51 منشور ملل متحد هم به آن اشاره شده است آن را مشروع تلقی می نماید. در حقوق اسلام هم به مانند حقوق بین الملل ، جنگ پدیده ای مزموم در روابط بین کشورها می باشد .واما یکی از آثار زیان بار جنگ ، تاثیر آن بر معاهدات منعقده فی مابین کشورهای درگیر در جنگ می باشد . زیرا ظاهراً بین جنگ و وجود قراردادهای بین المللی یک نوع عدم هماهنگی و تضاد وجود دارد و جنگ سبب فسخ و تعلیق معاهدات منعقده فی مابین کشورهای درگیر در جنگ می گردد . اما اصل مهمی در حقوق بین الملل ودرحقوق اسلام وجود دارد به نام اصل وفای به عهدکه در حقوق اسلام تاکیدات زیادی بر آن شده است و آیات متعددی به آن اشاره نموده است . اما همین اصل وفای به عهد به دلیل اینکه در معاهدات همواره بین ثبات و تغییر هستیم ممکن است مورد خدشه قرار بگیرد که در حقوق بین الملل تحت عنوان قاعده ربوس در ماده 62 کنوانسیون 1969 وین به آن اشاره شده است که کشورها البته با وجود شرایط مقرر در آن، می توانند به آن استناد نمایند و از اجرای معاهدات خودداری نمایند ...

...

منابع :

کتب فارسی

منشور سازمان ملل متحد

ممتاز . جمشیدو رنجبریان .امیر حسین، حقوق بین الملل بشردوستانه {مخاصمات مسلحانه داخلی } ، ( تهران : نشر میزان ، چاپ دوم ، بهار 1386) .

ضیایی بیگدلی.محمد رضا ، حقوق جنگ ، (تهران : انتشارات دانشگاه علامه ، چاپ اول ، 1373 ) .

ضیایی بیگدلی . محمد رضا ، حقوق معاهدات بین المللی ، ( تهران : گنج دانش ، چاپ دوم ، 1384 ) .

ضیائی بیگدلی .محمد رضا، حقوق بین الملل عمومی، ( تهران : گنج دانش ، چاپ بیست وششم ، 1385 ) .

ضیائی بیگدلی.محمد رضا، اسلام و حقوق بین الملل ، ( تهران : گنج دانش ، چاپ هشتم ، 1385 ، ).

عمید زنجانی . عباسعلی ، فقه سیاسی اسلام ، ( انتشارات امیر کبیر،تهران ، 1373 . جلد 3 ) .

طباطبایی . سید محمد حسین ، تفسیر المیزان ، ( چاپ جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ، جلد 5) .

بلز .چیکایا ، چکیده رویه قضایی در حقوق بین الملل عمومی ،ترجمه : همایون حبیبی . ( انتشارات دانشگاه علامه . چاپ اول . 1387.) .

روسو . شارل، حقوق بین الملل عمومی ، تر جمه دکتر محمد علی حکمت ، جلد اول ، ( تهران : دانشگاهتهران ،1347) .

شلتوت . شیخ محمود ، جنگ وصلح در اسلام . ترجمه شریف رحمانی .

وزارت امور خارجه ایران ، حقایقی چند درباره اختلافات ایران و عراق راجع به شط العرب : ( تهران ، انتشارات وزارت امور خارجه ، 1348) .

پطرس غالی ،جنبش آفریقایی آسیائی : ترجمه دکتر فرج ا.. ناصری . انتشارات خردمند . تهران . 1349.

مقالات

ضیائی بیگدلی . محمد رضا،نگرش اجمالی به حقوق جنگ، مجله حقوقی ، ش 6 . تابستان وپائیز 1365.

ضیائی بیگدلی.محمد رضا، مشروعیت جنگ و توسل به زور از دید حقوق بین الملل ، مجله سیاست خارجی .

حکمت . محمد علی ، "تاثیر تغییر اوضاع واحوال در اعتبار معاهدات و قراردادهای بین المللی"،مجله حقوقی، شماره .3،(پائیز و زمستان 1364) .

موسوی . سید فضل ا..،بررسی تحلیلی انواع روش های تعیین حدود رودخانه های مرزی ، مجله دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران،

ای . اف . دکر . اچ . جی . پست ،جنگ عراق علیه ایران ، ترجمه : دفتر خدمات حقوق بین المللی ، مجله حقوقی ، ش. 13.

ای . اف . دکر . اچ . جی . پست ،جنگ عراق علیه ایران ، ترجمه : دفتر خدمات حقوق بین المللی ، مجله حقوقی ، ش. 13،

طارم سری .مسعود ،و دیگران .مفهوم تجاوز در حقوق بین الملل ، زیر نظر دکتر جمشید ممتاز . مجله حقوقی . شماره هشتم . بهار وتابستان 1366.

وزارت امور خارجه ، اطلاعاتی درباره عراق : تهران . انتشارات وزارت امور خارجه ، 1355.

پایان نامه ها

جعفری .عبدالمجید ،بررسی حقوق جنگ از دیدگاه اسلام ،پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه شیراز ،آذر 1378.

شاکریان .شاهرخ،تاثیر تغییرات بنیادین اوضاع واحوال بر معاهدات ، پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه

علامه طباطبایی . 1378.

کتب انگلیسی

William . L. Tung " International law in a organizing world " . New York Thomas Crowell company . 1960.

JosefL. Kunz. The changing law ofNations. Ohio State University press . 1968

officialRecords of the General Assembly , Fifty- fifth Session , Supplement No . 10(A/55/10).

Oppenheim s International law , Vol .II, 1948

.Aust, Modern Treaty LawandPractice , 2000.

Yearbook of the International law Commission , 1966,II.

the Annuaire de l ,Institutdedroitinternational , vol . 59(II) , 1982 .

The effects of armed conflict on treaties : an examination of practice and doctrine , Memorandum by the Secretariat ( A/CN.4/550).

Annuaire de L , Institut dedroitinternational , vol . 61 (I), PP.8 and 9 . and see also Briggs ,the law of Nations , 2 nd ., 1953.

اسناد

U.N. SecurityCouncilDocument . S/9185. April 29 . 1969.

کنوانسیون 1969 وین در زمینه حقوق معاهدات

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید