دسته : -مبانی و پیشینه نظری
فرمت فایل : word
حجم فایل : 29 KB
تعداد صفحات : 17
بازدیدها : 689
برچسبها : مبانی نظری مسئولیت پذیری نوجوانان کودکان
مبلغ : 17000 تومان
خرید این فایلمعرفی مبانی نظری و پیشینه پژوهشی مسئولیت پذیری نوجوانان جهت استفاده در فصل دوم پایان نامه همراه با منابع درون متنی و پایانی APA
بخشهایی از متن مبانی نظری
مسئولیت حالتی که طی آن شخص نقش و اثر خود را در عوارض و نتایج یک اقدام، فعالیت یا رفتار می پذیرد. شرایط فرد بزرگسالی که قادر است مقررات، آداب، رسوم، و معیارهای اخلاقی، اجتماعی، شغلی و... را رعایت کند و در صورت عدم رعایت، عوارض و نتایج نامطلوب آن را نیز پذیرا می باشد. یکی از ویژگی های فرد این است که نقش های اجتماعی خود را می پذیرد و در جهت انجام وظایف خود تلاش می کند. فردی که مسئولیت کاری را بر عهده می گیرد، می پذیرد که یک سری فعالیت هایی را انجام دهد یا برای انجام این کارها توسط دیگران نظارت داشته باشد.
مسئولیت پذیری یعنی قابلیت پذیرش پاسخ گویی و به عهده گرفتن کاری که از کسی درخواست می شود و شخص حق دارد که آن را بپذیرد و یا رد کند. مسئولیت با وظیفه تفاوت دارد، وظیفه؛ کاری است که یک نفر به دیگری محول می کند و باید حتما انجام بگیرد. در واقع مسئولیت، انتخابی آگاهانه است.
کودکی که از ابتدا امکان استقلال به او داده شده باشد، آمادگی بیش تری برای پذیرفتن مسئولیت خواهد داشت. مسئولیت پذیری بخشی از رشد شخصیت کودک است.
جامعه شناسان بر این باورند که سپردن مسئولیت به نوجوانان و شرکت دادن آنها در تعاملات اجتماعی برای رشد انسانی آنها و ورودشان به دوره ی جوانی و بزرگسالی ضرورتی است. کارکردن نیاز هر انسان سالم است و بهترین درمان برای خیال پردازی های دوره ی نوجوانی ست. نوجوانی که به دنیای کار وارد می شود، فشارهای ناشی از هیجانات نوجوانی را بهتر تحمل می کند و رشد اجتماعی، فکری و عاطفی اش سرعت می گیرد. مهمتر این که مسئولیت پذیری فرصتی ست برای نوجوان فراهم می سازد تا ایده های خود را در جریان کار به مرحله آزمایش بگذارد. اینها به نوجوان کمک می کند تا راه رشد خود را به تدریج گسترش دهد و طرح مناسبی برای ایفای نقش های شغلی و اجتماعی و در کل برنامه زندگی اش تعیین کند. محققین معتقدند اگر همه افراد به مسئولیت های خود عمل کنند و خود را متعهد به انجام آن بدانند جامعه پیشرفت بیشتری خواهد داشت و از بسیاری جرم و جنایت ها کاسته خواهد شد. در این میان خانواده به عنوان اولین نهادی که فرد از بدو تولد بسیاری از ابعاد شخصیتی خود را از آن می گیرد، نقش مهمی در ایجاد مسئولیت پذیری افراد دارد. در یک سال اول تولد، نوزاد بی قید و شرط نیازمند مراقبت و خدمات پدر و مادر است، اما از یک سالگی به بعد بایستی کم کم برخی کارها را به خود کودک واگذار کرد.
فهرست مطالب مبانی نظری
مسئولیت پذیری
نقش والدین در مسئولیت پذیری نوجوانان
مسئولیت پذیری در دانش آموزان
رشد اجتماعی و مسئولیت پذیری
بعد مدرسه
پیشینه پژوهش
کمال گرایی و جهت گیری هدف
ارتباط بین سازه های روانشناختی و جهت گیری هدف
منابع فارسی
منابع لاتین
خرید و دانلود آنی فایل