دسته : -مبانی و پیشینه نظری
فرمت فایل : word
حجم فایل : 52 KB
تعداد صفحات : 49
بازدیدها : 555
برچسبها : سازگاری زناشویی ناسازگاری زناشویی مبانی نظری
مبلغ : 13500 تومان
خرید این فایلمبانی نظری و پیشینه پژوهش (فصل دوم پایان نامه) سازگاری و ناسازگاری زناشویی در 49 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت WORD همراه با منبع نویسی درون متنی و منابع پایانی فارسی و انگلیسی به شیوه APA و رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
قسمتهایی از متن مبانی نظری و پیشینه
مقدمه:
کودکی که به دنیا می آید دارای کامل ترین و عالی ترین امکانات رشدی است و اما ظرفیت آن را دارد که به بهترین وجهی پرورش یافته و برترین کمالات را پیدا کند کافی است او سالم به دنیا بیاید و خانواده و محیطی مناسب در اختیارش قرار گیرد این محیط را والدین به وجود می آورند والدین هستندکه انرژی نهفته در وجود کودک را شکوفا کرده خط و جهت می دهند غالبا فرزندان به دلیل خطاها و ناسازگاری هایشان محکوم می شوند و فراموش می شود که خطاها و عدم آگاهی والدین دلیل بروز مشکلات آنان می باشد. این پژوهش شامل پیشینه نظری و پژوهشی مرتبط با موضوع تحقیق حاضر است.
سازگاری زناشویی انطباق وضعیتی است که وجود دارد ، و وضعیتی که مورد انتظار است، می باشد. طبق این تعریف سازگاری زناشویی وقتی وجود دارد که وضعیت موجود فرد در رابطه زناشویی مطابق با آنچه که وی انتظار داشته باشد و ناسازگاری زناشویی وقتی وجود دارد که وضعیت موجود فرد در رابطه زناشویی با وضعیت مورد انتظار و دلخواه فرد منطبق نباشد.
اساسا اگر سازگاری زناشویی حاصل مبادله رفتارهای پاداش بخش باشد. عدم سازگاری فقط هنگامی خواهد بود که دو شریک از چیزی رنج ببرند. البته نظر افراد در این باره که چه اموری رضایت بخش است با گذشت زمان، رشد طبیعی انسان تغییر کند. رابطه ای را که یک زوج در بیست سالگی، فوق العاده می دانند ممکن است در چهل سالگی، با ایجاد علایق و شغلهای جدید در این سال چندان رضایت بخش نیابند. همچنین نامزدی که زمانی بهترین انتخاب تلقی می شده است. در صورت امکان نامزدهایی زیباتر و بهتر وجود داشته باشد احتمالاً دیگر آنچنان راضی کننده نخواهد بود. همچنین ممکن است با شروع زندگی و دیدن خطاهای همسر در طول سال ها، رضایت از همسر کاهش یابد.
السون و دیگران (1989)، سلیمانیان (1373) نیز برای سیکل زندگی خانوادگی مراحلی را مطرح می کند و معتقد است که میزان سازگاری و رضایت زناشویی در هر یک از این مراحل متفاوت است. مراحلی که وی مطرح می کند و معتقد است که میزان رضایت زناشویی در هر یک از این مراحل متفاوت است. مراحلی که وی مطرح می کند عبارتند از : 1- زوجهای جوان بدون بچه 2- خانواده با بچه های پیش دبستانی 3- خانواده با بچه های دبستانی 4- خانواده با فرزندان نوجوان 5- خانواده با بچه های که شروع به ترک خانه می کنند 6- خانواده بدون فرزند (فرزندان در این مرحله خانه را ترک گفته اند) 7- خانواده در دوران بازنشستگی و پیری . ...
سیف نراقی و نادری (1380)، در بین عواملی که در پرورش شخصیت سالم در نوجوانان موثرند، تاثیرات متقابل نوجوان و والدین و نحوه برخورد والدین و نوجوان را از مهمترین و بنیادی ترین می دانند و در این زمینه توانمند ساختن خانواده به ویژه مادران را در پیشگیری و یا درمان مشکلات رفتاری به عنوان نقشی سازنده و اساسی بر می شمارند.
صدیقه زرشکن زمانپور (1380)، که در بررسی رابطه رضایت زناشویی مادر با سازگاری اجتماعی و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دختر پایه پنجم شهر تهران به این نتیجه رسید که بین رضایت زناشویی مادر و سازگاری اجتماعی کودک رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد و نیز بین رضایت زناشویی مادر و پیشرفت تحصیلی و نمره ادبیات فرزند رابطه مثبت و معناداری وجود دارد، همچنین رابطه مثبت و معنی داری بین سازگاری اجتماعی کودک و پیشرفت تحصیلی او وجود دارد. یافته های فرعی پژوهش نشان داد بین سازگاری اجتماعی کودک و نمره ادبیات ریاضی کودک نیز رابطه مثبت و معناداری وجود دارد ولی بین متغیر رضایت زناشویی مادر و نمرات ریاضی کودک رابطه معناداری مشاهده نگردید.
سید رامین قاسمی کزمه (1388)، که در بررسی بررسی ارتباط بین آزاردیدگی در خانواده و مشکلات رفتاری در دانش آموزان دبیرستانی شهر کرمانشاه به این نتیجه رسید که بین آزاردیدگی دانش آموزان در خانواده و مشکلات رفتاری آنان رابطه معناداری وجود دارد.
خداپناهی (1372)، در پژوهشی نشان داد عامل تهییج طلبی در تحکیم روابط زناشویی و سازگاری در ازدواج نقش مهمی دارد. ....
فهرست مطالب مبانی نظری و پیشینه تحقیق:
مقدمه
سازگاری و ناسازگاری زناشویی
سازگاری زناشویی
2-1-2 عوامل مؤثر در رضایت و سازگاری زناشویی
2-1-2-1 ابراز محبت و عشق زوجین نسبت به یکدیگر
2-1-2-1 احترام به همسر
2-1-2-1 برقراری روابط اجتماعی
2-1-2-1 روابط جنسی
2-1-2-1 مسائل اقتصادی و اجتماعی
2-1-2-1 ارتباط با اقوام و اطرافیان
2-1-2-1 مسائل ارزشی ، عقیدتی و مذهبی
2-1-2-1 علایق و طرز تفکر
2-1-2-1 مزاج و شخصیت
2-1-3 تأثیر رضایت و سازگاری زناشویی بر کودکان
2-1-4 رضایتمندی و سازگاری زناشویی
2-1-5 نظریه های مرتبط با خانواده، رضایتمندی و سازگاری زناشویی
2-1-5-1 دیدگاه کلان
2-1-5-2 دیدگاه خرد
2-1-6 نظریه روان شناسی اجتماعی
2-1-7 نقش سیستم خانواده در ایجاد تعارضات
2-1-8 طبقه بندی تعارضات زناشویی
2-1-9 عوامل موثر بر بروز تعارضات خانواده
مشاجره عاملی برای بروز تعارضات زندگی زناشویی
پیشینه پژوهش (تحقیقات داخل و تحقیقات خارج)
منابع و مآخذ
منابع فارسی
منابع غیر فارسی
خرید و دانلود آنی فایل