دسته : معارف اسلامی
فرمت فایل : powerpoint
حجم فایل : 848 KB
تعداد صفحات : 39
بازدیدها : 148
برچسبها : حکومت علی خلافت علی امام علی
مبلغ : 7000 تومان
خرید این فایلمعرفی پاورپوینت تحقیقاتی با عنوان دوران حکومت علی (ع)
بخشهایی از متن پاورپوینت
خلافت علی بن ابی طالب به دوران حکومت علی بن ابی طالب به عنوان چهارمین خلیفه برگزیده مسلمانان صدر اسلام مربوط می شود که از 35 تا 40 هجری قمری (656 - 661 میلادی) به طول انجامید. او پس از کشته شدن عثمان، به عنوان خلیفه برگزیده شد.
منابع تاریخی اولیه در خصوص زندگی علی قرآن، حدیث و همچنین نوشته های تاریخ نگاری اولیه مسلمانان است. منابع ثانویه شامل کتاب های تاریخی نوشته شده توسط مسلمانان سنی و شیعه و نیز مسیحیان عرب و هندوهای ساکن در خاورمیانه و آسیا و شمار اندکی از تاریخ نگاران نوین غربی است. هرچند بسیاری از منابع اولیه اسلامی تا حدی نسبت به علی رنگ تعصب - در برخی موارد مثبت و در برخی موارد منفی - به خود گرفته است. از این جهت که شخصیت علی برای مسلمانان (اعم از شیعه و سنی) دارای اهمیت مذهبی، سیاسی، فقهی و روحانی است، زندگی او به طرق مختلف تحلیل و تفسیر شده و اسناد تاریخی موجود نیز تحت تأثیر ملاحظات فرقه ای قرار گرفته است.
در کنار کتاب های تاریخی، کتاب های حدیثی نیز از منابع رویدادهای این دوره محسوب می شود. در الفهرست ابن ندیم نخستین کتاب شیعه کتاب سلیم بن قیس هلالی بر شمرده شده است، که تاریخ آن حدود نیمه دوم سده اول تا اوائل سده دوم هجری تخمین زده شده است. رسول جعفریان به طور خاص در میان کتاب های حدیثی، کتاب کافی را واجد اطلاعات تاریخی می داند.
پس از کشته شدن عثمان به دست شورشیانی از مصر و کوفه و بصره، نظرها بر علی و طلحه بود. در این میان اهالی مصر، حامیانی برای طلحه که به عنوان مشاورشان فعالیت می کرد و کلیدهای خزانه را در اختیار داشت، وجود داشت. در حالی که بصریان و کوفیان که به مخالفتهای علی با ظلم و بیداد توجه داشتند و اکثر انصار، آشکارا تمایل بر خلافت علی داشتند و بالاخره حرف آنان به کرسی نشست. در این میان مالک اشتر که رهبر کوفیان بود، به نظر می رسد که نقش اصلی را در تأمین امنیت برای خلیفه شدن علی داشته است.
پیش از قتل عثمان شورشیان بصری طرفدار طلحه و شورشیان کوفی طرفدار زبیر بودند، اما با قتل عثمان هر دو گروه به علی گرویدند. با قتل عثمان، بنی امیه از مدینه گریختند و کنترل شهر در دست مصریان، مهاجرین برجسته و انصار قرار گرفت. آنها از علی برای خلافت دعوت کردند و وی پس از چند روز انصار این منصب را پذیرفت.
هنگامی که علی به خلافت رسید، مرزهای اسلامی از غرب تا مصر و از شرق تا ارتفاعات شرقی ایران پیش رفته بود. اما اوضاع حجاز در این ایام، ناآرام بود. از اقدامات مهم علی پس از رسیدن به خلافت، عزل والیانی بود که قبلاً عثمان آن ها را منصوب کرده بود. او کسانی را که از جهت تقوا قابل اعتماد بودند، به جای برکنارشدگان گماشت و آنها را دستور به طهارت داد. در هنگام عزل و نصب والیان، ابن عباس و مغیره بن شعبه وی را به احتیاط و عملکرد مصلحت آمیز دعوت کردند. اما علی به حرف این دو عمل نکرد. ویلفرد مادلونگ و سلیمان کتانی معتقدند که علی عمیقا از وظیفه اسلامی خود آگاه بود و در راه حفظ شریعت اسلام، حاضر نبود که مصلحتی را بر حقی مقدم بشمارد؛ به طوری که حتی حاضر بود در این راه با مخالفانش پیکار کند.
فهرست مطالب تحقیق
مقدمه
منابع تاریخ نگاری
پیشینه
شورش و قتل عثمان
برگزیدگی به خلافت
شیوه زمامداری
شکل گیری شورش اصحاب جمل
اصحاب جمل در بصره
درخواست یاری علی از مردم کوفه
درگیری در بصره
نبرد
پس از نبرد جمل تا پیش از جنگ صفین
جنگ صفین
قرآن سر نیزه کردن و متارکه جنگ
پیدایش خوارج
تمایز یافتن شیعیان علی
حکمیت
نبرد نهروان
سال های آخر خلافت پس از نبرد نهروان
شورش ها
شهادت علی (ع)
خرید و دانلود آنی فایل